Lägerinsamling

På våra UV-scoutläger brukar vi ha en insamling, där vi tillsammans hjälps åt att stötta några internationella projekt. Det gör vi även på Oslagbart!

I år är insamlingen fokuserad på det område i världen som kallas för 10/40-fönstret. Detta område ligger som en remsa strax över mitten av ekvatorn, mellan den 10:e och den 40:e breddgraden. Många människor här har aldrig hört talas om Jesus.

På många platser här har det varit krig och konflikter under många år. Grupper av människor förföljs eller mobbas. Ibland beror det på att de protesterar, och ibland beror det på att de tillhör en viss religion.

Om man börjar tro på Jesus är det vanligt att den egna familjen blir arga eller besvikna. En del kan till och med bli slagna, dödade eller hamna i fängelse för sin tro. Många kristna måste därför fira gudstjänst i hemlighet.

Ibland tvingas människor att fly landet. En del kommer som flyktingar till oss i Europa och Sverige. Kanske har du någon i din skola, ditt fotbollslag eller på din gata som har tvingats fly?

Svenska Alliansmissionen (SAM) och Svenska Alliansmissionens Ungdom (SAU) jobbar tillsammans med andra organisationer för att göra Jesus känd i världen och visa på Guds kärlek till alla människor. Detta gör vi på olika sätt.

  1. Vi vill att alla ska få chansen att läsa Bibeln på sitt eget språk. Därför jobbar vi med att översätta Bibeln, bland annat till ett herdefolk i Centralasien.
  2. I länder där det är olagligt att vara kristen är det svårt att åka och berätta om Jesus. Istället görs detta via sociala medier som Facebook, Instagram, WhatsApp och Youtube för att få kontakt med människor. På så sätt kan vi berätta om Jesus för människor som aldrig hört om honom.
  3. Vi visar på Guds kärlek genom att hjälpa människor som är sjuka. Vi jobbar på ett sjukhus i Mellanöstern där människor får hjälp av läkare och får höra om Jesus.
  4. Även i Sverige finns det många som inte hört om Jesus. På vissa ställen finns det inte någon kyrka. Det vill vi ändra på. SAM håller på och startar en ny församling i området Rosengård i Malmö, där många aldrig hört om Jesus.