Om oss

Det är många som är med och jobbar med vårt läger på olika sätt. Det är TILLSAMMANS som det blir OSLAGBART! Ute i kårerna filas det för fullt på programinslagen, andra skriver listor för att förbereda matbeställningar, andra klurar på hur toaletterna ska placeras och ytterligare andra vänder på siffror för att se till att ekonomin håller. Några av oss som jobbar med lägret är:

LEDNINGSGRUPPEN

Emma , Jonas, Ida , Ester ;
det är vi som är ledningsgruppen för Oslagbart 2019.
Vår största uppgift är att försöka hålla ihop alla grupper och se till att vi alla jobbar med samma vision.

En vision av ett läger med Gud i centrum, där alla bär på känslan av att de är värdefulla! Vi vill skapa ett läger där man känner sig trygg,  samtidigt som man blir utmanad och inspirerad. Och vi hoppas att fler ska få upptäcka att livet med Gud är oslagbart!

KAPLAN

Jag heter Rickard Thoursie, är 50 år och jobbar som pastor i Älgabäcksryds missionsförsamling. Jag har varit med mycket i UV-scout och försöker alltid prioritera UV-scoutläger. Det blir roligt nästa sommar. Inför Oslagbart 2019 samordnar jag kaplansfunktionerna. Vi bildar en grupp med en kaplan från varje lägerområde. Uppgifterna handlar om:

Drama
På förmiddagarna följer vi en berättelse i dramaform. Den är utgångspunkten för en efterföljande patrullsamling. Här ska det finnas bra kopplingar till Bibeln och berättelserna om Jesus.

Andakter
Andakterna är vårt sätt att i en särskild programdel ägna tid inför Jesus. Andakter som organiseras centralt sker i samband med lägerbål och sena kvällsaktiviteter för ledare och ledarscouter. Utöver de tillfällena utformar de flesta kårerna egna andakter i sina kårer när det passar bäst. Bönen i patrullen är minst lika viktig och där räknar vi med alla UV-scoutledares bidrag.

Sång och Musik
Sång och musik är jätteviktiga redskap för att lovsjunga Gud. På alla gemensamma samlingar satsar vi på sång och musik. Det är kul. Det är befriande och man kommer lätt ihåg bra sånger med bra texter.

Lägerbok
Lägerboken summerar tankar och bibelord från dagens drama. Den vill också hjälpa oss att komma längre i vår tro och komma ihåg vad vi var med om på lägret. Kanske också lite knep och knåp.

Kapellet
Vi satsar på att samordna ett Kapell, mitt i lägerområdet. En plats ständigt öppen för bön. Här finns det folk som ansvarar och är i bön hela dagarna. Dit kan man komma enskilt eller gå en sväng med hela patrullen.

Gudstjänst
Sista dagen firar vi Gudstjänst tillsammans inför Gud. Det sker ständigt över hela världen att kristna lovsjunger och tillber Gud på det sättet. Särskilt på söndagar. Det gör vi med.

// Rickard Thoursie

 INTENDENTUR

Jag heter Inger och kommer från Vetlanda. Tillsammans med Mari från Kärda, Elisabeth från Bredaryd, David från Göteborg samt Jonas i ledningsgruppen är vi gruppen som arbetar med intendenturen före och under Oslagbart. Vi har till vår hjälp ett trettiotal funktionärer som vi ser fram emot att arbeta tillsammans med i glädje under lägret för att göra detta till en oslagbar upplevelse för oss alla.

Vi har arbetat fram en matsedel där vi tänker variation i rätter, bra matvaror, mätta och glada lägerdeltagare och funktionärer. Matutlämningen under lägret kommer att göra lägerdeltagarna mer delaktiga då det kommer att vara utformat som ett Salutorg med Skafferibod, Specialbod och Kylbod. De kommer att utifrån en inköpslista själva få plocka en del varor medan andra varor delas ut. Med denna modell hoppas vi att alla ska få det de behöver samtidigt som vi tror på mindre matsvinn. Maten lagas i kårerna på scoutvis över öppen eld. Centralt kommer mat att lagas till funktionärer under veckan.

// Inger Swahn

FÖRLÄGGNING

Jag heter Martin och har fått äran att få ansvaret för förläggningen på Oslagbart2019. Jag är UV-scoutledare för att jag brinner för att ge personer möjligheten att få mer av Gud och UV-scout. Att vara UV-scoutledare ger också mycket tillbaks vilket är det som driver mig.

I förläggningsgruppen arbetar vi med mycket av det praktiska som behövs för att lägret skall fungera. Allt från el/vatten/avlopp till kontakt med myndigheter/funktioner i samhället för att vi skall kunna driva lägret. Förläggningsgruppen planerar hur vi skall använda områden/vägar/utrymmen/material på bästa sätt och vilka resurser som behövs för att hantera de där sakerna som bara måste fungera på ett läger.

I förläggningsgruppen är vi olika personer med ansvar för olika delar och vi kommer behöva hjälp med själva utförandet för att tillsammans få detta läger att skall fungera.

Inför lägret på lite längre sikt kommer vi att behöva hjälp av:

 • Skogsröjare
 • Markarbetare
 • Byggare
 • Elektriker
 • Städare
 • Transportörer*
 • Vi tar gärna också emot gåvor i form av material och externa tjänster som kan behövas.

Sista dagarna innan lägret drar igång kommer vi bl.a. behöva:

 • Handkraft
 • Markarbetare
 • Maskinförare
 • Någon som tar hand om alla dessa personer så de får mat och energi.

Efter lägret behövs mycket friska krafter tex:

 • Handkraft
 • Markarbetare
 • Byggare
 • Elektriker
 • Städare
 • Transportörer *

*(olika saker som behöver fraktas till/från lägret genom bil, traktor och lastbil)

För att få ett oslagbart läger krävs en oslagbar förläggning som drivs på ett unikt sätt tillsammans med varandra för varandra med vägledning från Gud! Hur mycket praktiskt det än är som vi behöver fixa i vår grupp så skall vi hela tiden ha fokus på att vi gör det tillsammans för varje individ som kommer till lägret och vi gör det för att ge möjligheten till att uppleva Gud och scouting när det är som bäst, PÅ LÄGER!

Hör gärna av er med frågor/tips och erbjudande om hjälp!
Skicka till martin(at)oslagbart2019.se

// Martin Davidsson

EKONOMI

Jag heter Ellen kommer från Ölmstad och arbetar till vardags som kontorschef på SAU. Min roll innan, under och efter Oslagbart är att hålla ihop allt som har med ekonomi att göra vilket är ganska mycket! I arbetet med ekonomihantering är vi en central ekonomigrupp och även ekonomiansvariga från varje lägerområde. Allt blir bäst när vi gör det tillsammans!

För att kunna använda iZettle på Oslagbart skulle vi behöva låna ihop eller få skänkt några begagnade iPads/surfplattor. Har du en du inte använder, eller vet hur vi kan få tag på? Hör av dig!

Hör av dig till mig om du har input eller frågor kring ekonomin!

//Ellen Larsson

UV-SCOUT

UV-scout har en historia som sträcker sig ända tillbaka till 1942, då den första UV-scoutkåren bildades i Gnosjö. Idag består UV-scout av nästan 100 kårer och ca 6000 medlemmar. UV-scout handlar om djur, natur, eldar och knopar. Men också om sjukvård, bibelkunskap, mission och allmänna samhällsfrågor som trafik och demokrati. Innehållet i UV är minst sagt varierat!

Varje sommar anordnas det UV-scoutläger på olika platser, men vart 7:e år samlas alla på ett och samma läger, ett storläger!

Indelning i UV-scout:
Mini-UV från det år man fyller 7år
UV-scout från det år man fyller 9 år
Ledarscout från det år man fyller 14 år
UV-scoutledare från 17år

UV-bönen

”Gud min Fader, Du är nära.
Vart jag går så är Du med.
Utav Dig vill jag få lära; sanning, rättvisa och fred.
Tack för livet som Du ger mig, rymd och skogar, jord och hav.
Gör mig sådan Du vill ha mig.
Använd mig var enda dag.
Amen”

SAU

UV-scout är ett av metodområdena inom Svenska Alliansmissionens Ungdom (SAU). SAU består av alla barn och ungdomar som finns med i SAM-församlingarnas och de lokala SAU-föreningarnas barngrupper, UV-scoutgrupper, tonårs-/ungdomsgrupper, körer och musikgrupper.

Inom respektive metodområde finns en mängd arrangemang och verksamheter som pågår under hela året (lokalt arrangerade verksamheter) samt arrangemang som anordnas vid specifika tillfällen (centralt arrangerade verksamheter).

”Vi tror på en Gud, skapare, uppehållare och frälsare, uppenbarad som Fader, Son och Helig Ande. Utifrån denna bekännelse arbetar SAU för att vinna människor för Kristus, verka för deras växande i tron, leda dem in i den kristna församlingen och så arbeta för Guds rikes tillväxt såväl i Sverige som i andra länder.”

Sau:s hemsida www.sau.nu

En informationsfilm om UV-Scout.